⚫وظیفه نماینده مجلس چیست؟
◀با آغاز ثبت نام کاندیدا ها برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی ، این نکته بر ذهن ها خطور می کند که چه کسانی و به چه دلایلی اقدام به ثبت نام جهت شرکت در انتخابات و نشستن بر صندلی سبز بهارستان کرده اند.
از آنجایی که امام خمینی (ره) همیشه از مجلس به عنوان نهادی تاثیر گذار یاد می کردند و نقش نمایندگان را در تعیین سرنوشت کشور مهم و اساسی می دانستند می توان به توسعه و تکامل اجتماعی ، ثبات و امنیت عمومی و همچنین حل مشکلات مردم توسط مجلس پی برد.
بنابراین باید یک نماینده تراز با انقلاب اسلامی را تعریف و وظایف آن را تشریح کنیم.
در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دو وظیفه بر عهده مجلس گذاشته شده است : «قانون گذاری» و «نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه های اجرایی»
بدیهی است که ارمغان وضع قانون در جوامع بشری نظم خواهد بود.تسهیل و تصویب قوانین عادلانه فرصتی را برای مجلس فراهم می سازد تا خدمات با ارزشی را به کشور رائه کنند و گام های اساسی را برای حل مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند بردارند.
اما بدون شک مهمترین وظیفه نمایندگان مجلس نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه های اجرایی است.اگر نظارت را امری مهم و برای پیشگیری از فساد بدانیم، نمایندگان مجلس با دریافت گزارش های مردمی و اعزام گروه های کارشناسی می توانند نظارت خود را در همه بخش ها به مرحله اجرا در آورند.
به همین علت است که مجلس در نظام جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است و مردم باید در انتخاب نماینده شعور ی بالای خودشان را به نمایش بگذارند و با مشارکت بالا به تقویت پایه های مردمی نظام کمک کنند.
از سویی دیگر این کاندیدا ها (نمایندگان) هستند که نباید از اوضاع معیشتی و نیت خالص مردم سو استفاده کنند و با سخنان هنجار شکنانه و وعده های درو غین ، آرای صندوق های رای را به نفع خودشان تغییر دهند.
پر واضح است که عدم درک درست از وظایف نماینده مجلس توسط مردم می تواند منجر به انتخاب نا درست شود فلذا دیگر مجلس در راس امور نخواهد بود و تصمیماتی که اتخاذ می کند بر پایه جناح های ی و منافع شخصی خواهد بود.
درباره این سایت